La Nit de l’Art 2015
Exposicions y esdeveniments


Galeríes de l'AIGAB
Galeríes d'Art Palma Contemporani
Mapa d'exposicions y esdeveniments
Espai col·laborador
Esdeveniments
Programa 2015 en pdf
Guia 2015 en pdf
  Nit de l'Art 2014
 

ART MAP  
 
 ABA ART LAB
 Art Palma Contemporani
(10 AÑOS, 2004 - 2014)


Plaça de la Porta de Santa Catalina, 21 b
07012 Palma de Mallorca
T/F. + 971 71 78 35

Horari: Dilluns – dissabte: 11 – 14 / 17 – 20

info@abaart.com

www.abaart.com


KATHARINA PFEIL

ABA ART LAB PROJECT ROOM Nº4
«El laboratorio de Dios»
ABA ART LAB Project Room Nº4. El laboratori de Déu. Katharina Pfeil.
ABA ART LAB té el plaer de presentar-vos amb motiu de la NIT DE L'ART 2015 l'obra sitespecific titulada El laboratori de Déu de la mà de l'artista Katharina Pfeil (Colònia, 1968).
Mitjançant els més diversos suports, materials i elements, les seves obres es converteixen en poemes de múltiples nivells que evoquen l'experiència individual i col·lectiva, el sentit del temps i de la consciencia. L'home és veu eternament implicat en les 4 edats/cicles definits en sànscrit com a Satya, Treta, Dvàpara, Kâli. Reflexionar entorn de l'aspecte qualitatiu del temps i la felicitat de l'ésser humà seran claus en el treball exposat.


KELLY CUMBERLAND
I MICHAEL JAMES WALKER

«DIBUIX PER LA PLAÇA PORTA DE SANTA CATALINA»
ABA ART LAB – Site specific art installation
Delicada instal·lació efímera que fa referència a la topografia de la plaça i el seu ús públic.
   
 


ADDAYA CENTRE D´ART CONTEMPORANI
 Art Palma Contemporani

C/ Alexandre Rosselló, 10
07340 Alaró Mallorca
T/F. +34 971510045 - +34 619918894

Horari: Dimecres – dissabte: 10.30 – 13.30 /
17.00 – 20.30 h
Altres horaris: Cita prèvia / Otros horarios: Cita previa

info@addaya-art.com

www.addaya-art.com


DAVID CRESPO

«PENTATLÓN»
El Pentatlón va ser una disciplina que es va originar a Grècia en els Jocs Olímpics de l'Antiguitat. Combinació de cinc proves (stadion, lluita, salt de longitud, llançament de disc i llançament de javelina).
Partint d'aquesta base, el projecte va consistir en una recerca sobre les diferents formes de joc i oci esportiu realitzades en el context de Grècia avui.
Amb aquesta recopilació es va generar una sèrie de noves competències, una combinació de les disciplines antigues amb les disciplines presents en l'actualitat, amb la finalitat de generar un diàleg entre la Grècia actual i la Grècia Clàssica.

LLOC:
SALA D'EXPOSICIONS DE LA PLANTA BAIXA DEL PATI DE LA MISERICÒRDIA
   
 


GALERIA HORRACH MOYÀ
 Art Palma Contemporani

Plaça Drassanes, 15
07012 Palma de Mallorca
T. +34 971 714 676


Horari: Dilluns – diumenges: 18 – 24 h

horrachmoya@ono.com

www.horrachmoya.com


GIRBENT
«PICTURES»
Picture és una paraula anglesa que designa, indistintament, una pintura (un «quadre»), un dibuix, una fotografia, una imatge de TV o de cinema o fins i tot un film.
Girbent proposa amb Pictures una reflexió sobre la porositat de les fronteres entre universos plànols –vinculada a conceptes habituals en el seu discurs com «hrönir» o palimpsest– i simultàniament indaga en la naturalesa lúdica del relat, és a dir, en la relació entre relat i impostura, configurant a través del «parergon» un joc d'equívocs
del qual l'espectador és partícip.VASCO ARAÚJO
«MEMORIA INFINITA»
L'exposició «Memòria infinita» de l'artista Vasco Araújo reunirà un conjunt de treballs en escultura, vídeo i fotografia, demostrant una vegada més les multiplicitats de llenguatges i suports que serveixen per a la representació plàstica d'una idea, associant comunament imatges a texts literaris de correspondència incerta.GIRBENT
Picture III (apres Godard), 2015
Oleo sobre tela
160 x 332 cm
VASCO ARAÚJO
Works without nothing "Without qualities", 2011
Armari de fusta, metacrilat amb text escrit a mà, roba
186 x 166 x 61 cm
 
 


GALERIA KEWENIG
 Art Palma Contemporani

C/ Sant Feliu, s/n
07012 Palma
T. 971 71 61 34 - F. 971 71 45 14


Horari:
Dilluns – divendres: 10 – 14 / 16 – 20 h
Dissabte: 10 – 14 h


gallery@kewenig.com
www.kewenig.com


TOMÁŠ ABSOLON

«WHITE INDEED»
El principal punt d'interès de Tomáš Absolon és una pintura que, en el seu concepte, es pot entendre com una interfície entre la representació i l'abstracció. A través d'aquesta, fa ús de diferents dreceres visuals i diferents mitjans d'expressió. Uneix pintura i realitat. Per a Absolon, la pintura transmet i també co-crea, la comprèn com a experiència i com una eina pròpia de comunicació que utilitza el seu llenguatge.

Aquest interès es reflecteix, també, en l'ús d'una sèrie d'elements formals, tals com a fragments i línies que interactuen tant amb la memòria visual de l'espectador, com amb la seva psicologia, creant, conseqüentment, una tensió contínua.

En els últims anys, aquest jove artista explora les possibilitats i els límits d'un repertori de motius estrictament definits, mitjançant un esquema de repetició constant d'un mateix gest, propi i distintiu, que reflecteix a la vegada la profunditat de la seva obra i del seu potencial.
   
 


GALERIA LA CAJA BLANCA
 Art Palma Contemporani

Calle Verí, 9
07001 Palma
T. 971 722 364


Horari:
Dimarts – divendres: 10 – 14 / 17 – 20 h
Dissabte: 11 – 14 h


info@lacajablanca.com
www.lacajablanca.com


MARÍA JOSÉ ARGENZIO

«NOBLEZA OBLIGA»
Comissariat per Fernando Castro
Maria José Argenzio (Guayaquil, 1977) havent estat seleccionada per la revista Vanguardia com una de les 12 dones més rellevants de les arts a Equador, es presenta com una de les grans promeses de l'art llatinoamericà actual. Després de recobrir un arbre de banana en pa d'or l'any 2010, i de construir nou columnes corínties a partir de fondant pastisser al 2012, l'artista reprèn els temes del colonialisme i la falsificació del passat identitari del seu país natal, per presentar el seu primer projecte produït per La Caja Blanca, carregat de tints autobiogràfics: les ànsies de reafirmació de l'estatus familiar a través de la connexió amb avantpassats colons. En aquest sentit, Maria José evoca la idealització, per part de la societat equatoriana, de les estructures socials importades en època colonial, a través de materials enganyosos que representen la falsa opulència. Els seus magnífics teixits brodats són realitzats per artesans tradicionals per construir una iconografia nostàlgica que denuncia el rebuig d'aquesta
societat cap als orígens ancestrals indígenes del seu país natal.
Amb el suport del Ministerio de Cultura y Patrimonio de Ecuador, i del Ilustre Municipio de Guayaquil
   
 


L21 GALLERY
 Art Palma Contemporani

C/ San Martí, 1
07012 Palma de Mallorca
T. 971 577 238


Horari:
Dilluns – divendres: 10:30 – 14 / 17 – 20 h
Dissabte: 10:30 – 14 h


oscar@l21gallery.com
www.l21gallery.com


IGNACIO URIARTE
«VALORES NUMÉRICOS»
El projecte d'Ignacio Uriarte gira al voltant de l'obra sonora Acht Stunden zählen, a la qual sentim una veu masculina comptant nombres a ritme d'una síl·laba per segon durant 8 hores, convertint la llengua parlada en temps estructurat. Cada unitat de temps és una síl·laba i cadascuna dura un segon, al llarg de l'enregistrament
s'arriba fins al número 3599. Amb aquesta instal·lació es proposa una reflexió sobre el temps com a categoria abstracta i la seva representació a través del llenguatge. El mural està compost per nombres, s'estén sobre dues parets i fa l'efecte de mirall.
Els nombres mostren diferents densitats que en repetir-se periòdicament creen patrons de diferents tons de gris sobre la paret. En ambdues peces els nombres adquireixen un caràcter escultòric, envaint l'espai en forma d'ones sonores o representant el seu propi valor matèric en forma de mural.
   
 


GALERIA MAIOR PALMA
 Art Palma Contemporani

Can Sales, 10
07012 Palma
T./F. 971 72 80 98


Horari:
Dimarts – divendres: 10 – 14 / 16.30 – 19.30 h
Dissabtes: 10 – 14 h


info@galeriamaior.com
www.galeriamaior.com


JOSÉ MANUEL BROTO
Broto (Saragossa, 1949) és un dels artistes que més ha reivindicat l'abstracció enfront de la figuració i l'art conceptual. Sempre va considerar que les dues dimensions del llenç constituïen l'àmbit idoni per a la representació artística, i crea a les seves obres un espai capaç de provocar infinites evocacions i suggerències mitjançant composicions deliberadament abstractes. Broto prescindeix del major nombre d'elements i crea unes composicions extraordinàriament sintètiques en les quals superposa una sèrie de signes abstractes molt gestuals de gran capacitat metafòrica i suggestiva que suren sobre la superfície de cada llenç. Els seus quadres formen part de museus i grans col·leccions i ha rebut nombrosos premis i distincions, entre els quals destaca el Grand Prix du Solon de Montrouge, el 1988; el Premio Nacional de Bellas Artes, el 1995; Acadèmic corresponent de la Real Academia de Nobles y Bellas Artes de San Luis, el 1996; el Premi ARCO de l'Associació de Crítics, el 1997; la Medalla d'Or de la Ciutat de Saragossa, el 2003; i el Premi Aragón Goya de Grabado, el 2003.
   
 


PELAIRES C.C.C.
 Art Palma Contemporani

C/ Can Verí, 3
07001 Palma
T. 971 72 03 75 - F. 971 72 34 73


Horari:
Dimarts – divendres: 10.30 – 13.30 / 16.45 – 20 h
Dissabtes: 10.30 – 13.30 h


info@pelaires.com
www.pelaires.com


RAFA MUNÁRRIZ

«FLUJO E IMPACTO»
Planta Noble
Flujo e impacto és un projecte expositiu de l'artista Rafa Munárriz (Tudela, 1990) que, al mateix temps, parteix d'un altre projecte, Ejercicios de coerción, una sèrie de laberints que contenen circuits i que sorgeixen de la idea d'entrada-sortida. El concepte d'aquesta exposició arranca de vivències de l'artista dins el sistema de trànsit de ciutats com Londres o São Paulo, i des d'elles, se centra en la sensació de rutina i repetició a través dels diversos obstacles que genera la circulació.


ALIGHIERO E BOETTI
Planta Baixa
Juliol - Octubre 2015
Alighiero e Boetti (Torí 1940, Roma 1994), és un dels més importants exponents del moviment Arte Povera i de l'Art Conceptual dels anys 60-70. L'exposició que presentem, organitzada en col·laboració amb la Fondazione Alighiero e Boetti, recull 20 obres representatives del darrer període de Boetti.
   
 


GALERIA XAVIER FIOL
 Art Palma Contemporani

C/. San Jaime, 23 A
07012 Palma
T./F. 971 71 89 14


Horari:
Dilluns – divendres: 10 – 14 / 17 – 20 h
Dissabte: 10 – 14 h


info@galeriaxavierfiol.com
www.galeriaxavierfiol.com


ALBERTO BOREA
«IMMIGRATION LINE»
Alberto Borea (Lima, 1979) reflexiona sobre realitats socials i polítiques contemporànies per qüestionar les estructures de control i poder dels estats, a través de la seva obra, en la qual construeix assemblatges com a símbols de la història de la dictadura i de la desigualtat política i social en el seu país natal, Perú, o bé, denunciant el sistema migratori dels Estats Units, lloc de residència i treball de l'artista en l'actualitat, a través de màscares fetes amb formularis d'immigració. Una altra de les qüestions que Borea planteja és la del fenomen global del turisme, la seva relació amb els corrents migratoris massius i la transformació del paisatge rural i urbà que suposen. Globalització, territori, identitat, migració, ruïna i desastre són conceptes que subjeuen en el seu discurs crític.
   
 GALERÍA DIONÍS BENNÀSSAR
AIGAB

C / Antoni Maura, 11, 07460 Pollença, Mallorca
T. +34 971 53 20 27

Horari:
Dimarts – dissabte: 10.30 – 14.30 / 17.30 – 21 h
Diumenge: 10 – 15 h

galeriadbennassar@gmail.com
www.galeriadionisbennassar.com


CAROLINA AMIGÓ
«CONSTRUCCIONS»
Carolina Amigó a la Nit de l'Art per a l'espai de La Misericòrdia. L'artista mostra a través de la seva obra la representació d'un món interior ocult. La vida vista com un entramat de situacions, experiències, relacions fallides, estats d'ànim. Tot entrellaçat forma una trama que és el que som i en què ens hem convertit. A vegades amb aparença serena i altres vegades, complexa i brutal. La construcció d'aquest fràgil entramat ens dóna forma. Sota una aparença senzilla plena de complexitat ens crea com a individus. L'ésser és una acumulació de sentiments, una trama teixida per la interacció de les emocions, les trobades, les ruptures ... La càrrega d'aquest pes i l'acumulació d'experiències és el que ens fa únics....


LLOC:
Sala d'exposicions de la planta baixa del pa ti de la Misericòrdia.
Exposició organitzada per les galeries de la part forana de l'AIGAB en el marc del projecte «ART FORANA»
   
 


ESPAI D'ART B2
AIGAB

Calle de la luna, 127 - 07101 Sóller
Tel. 667 69 39 37 / 609 68 18 43


Horari:
Dimecres, dijous i divendres: 11 – 13 h


info@espaidartb2.es
www.espaidartb2.esHOLGER RECKTER
"3DTWOD"
L'artista alemany Holger Reckter centre el seu treball en el tema "percepció". Juga amb perspectives, superfícies i amb la transició del bidimensional al tridimensional. Els seus fascinants motius pareixen creats artificialment quan en realitat han sorgit d'una intel·ligent combinació de punt de vista, perspectiva i objectiu fotogràfic.LLOC:
Sala d'exposicions de la planta baixa del pa ti de la Misericòrdia.
Exposició organitzada per les galeries de la part forana de l'AIGAB en el marc del projecte «ART FORANA»
   
 


CCA ANDRATX
AIGAB

C / Estanyera 2. Apto 186, 07150 Andratx, Mallorca
T. 971 137 770 - F. 971 137 691

Horari:
Dimarts – divendres: 10.30 – 19 h
Dissabte – diumenge – festiu: 10.30 – 16 h

info@ccandratx.com
www.ccandratx.com


LIN UTZON
«SIURELLS»
El CCA Andratx té el plaer de presentar l'obra de l'artista Lin Utzon (1946, DK). Aquesta cèlebre artista internacional ha viscut i treballat a Mallorca durant molts anys a «Can Lis», la casa construïda pel seu pare, l'arquitecte Jørn Utzon. Presentada per a primera vegada al 2009 al CCA Andratx, la col·lecció "Siurells" és el resultat d'un profund coneixement de la cultura mallorquina primitiva, que li ha servit d'inspiració per a la seva reinterpretació d'aquestes tradicionals figures artesanals, els siurells. En aquesta ocasió, es presenten obres de gran format damunt guix i unes altres de petit format damunt fusta.


LLOC:
Sala d'exposicions de la planta baixa del pa ti de la Misericòrdia.
Exposició organitzada per les galeries de la part forana de l'AIGAB en el marc del projecte «ART FORANA»
   
 


GALERIA FRAN REUS
AIGAB

Concepció 6
07012 Palma
Tel. 971 227 807


Horari:
Dilluns – divendres: 10.30 – 13.30 / 17 – 20 h
Dissabte: 11 – 13.30 h


galeriafranreus@yahoo.es
www.galeriafranreus.comBARTOMEU SASTRE
«THIS IS AN EMERGENCY»
Comissariat per Tolo Cañellas

Vivim en un estat permanent d'emergència, desassossec i precarietat on se'ns exigeix estar a l'última en tot moment. No obstant això, alguna cosa no funciona i l'únic que acaba generant és ansietat i impotència. Sastre realitza un toc d'atenció, denunciant aquest fet mitjançant l'ús d'elements associats a aquesta situació límit –mantes tèrmiques– com a suport per a utilitzar la paraula escrita –Plantilles i esprai– a manera de pancartes desesperades, que ell manipula al seu gust, no exemptes d'ironia i tocs d'humor. L'espai blanc i asèptic, esdevé terreny de denúncia, desplegant tots els elements de manera disfuncional. Per emfatitzar més encara aquest descontent a través de les seves consignes, l'exposició surt, literalment, al carrer, activant així doblement, l'espai privat i el públic, ampliant el ventall de receptors.
   
 


MATISOS, GALERIA D'ART. COLÒNIA DE SANT JORDI
AIGAB

Avda. Primavera, 17 Local B - 07638 Colonia de Sant Jordi
T. 656 80 62 35

galeriamatisos@hotmail.com


CRESPÍ ALEMANY
«I-LLENQUES»
Les obres de Crespí Alemany (Santa Margalida, 1963) reflecteixen a primer cop de vista una explosió de colors i taques que en el seu conjunt abracen la tela o el paper d'una forma ben personal i transgressora. A «I-llenques» recull una sèrie d'obres que t'apropen al mar o a la terra, i també a la sinuositat de les corbes dels violoncels i violins en ferro o ciment. Cap roigs i galls, dues de les criatures que reinterpreta l'artista, una i una altra vegada reflectint la solemnitat de la pinzellada o el degotís. Usa tintes i pigments naturals, resina acrílica, aquarel·la, i qualsevol altre material que permeti mostrar al món les figures d'aquests éssers illencs, dibuixats o transformats d'una manera magistral, o dels instruments que denoten música per totes les soldadures de la pell, com a llenques de la vida.


LLOC:
Sala d'exposicions de la planta baixa del pa ti de la Misericòrdia.
Exposició organitzada per les galeries de la part forana de l'AIGAB en el marc del projecte «ART FORANA»
   
 


GABRIEL VANRELL - GALERIA D'ART
AIGAB

C/ Tous i Maroto, 1
07001 Palma
T. 971 726 962 - F. 971 729 409


Horari:
Dilluns – divendres: 10.30 – 13.30 / 16.30 – 20.30 h
Dissabte: 10.30 – 13.30 h


galeria@gabrielvanrell.com 
www.galeriagabrielvanrell.comTOMEU MOREY
L'obra artística de Tomeu Morey (Palma, 1978) vol apropar l'observador a la simbiosi dels racons urbans de la ciutat de Palma i als actors-vianants que envaeixen els seus carrers. Per això, capta l'instant d'un paisatge arquitectònic triat i integra les seves característiques figures. Les lleugeres pinzellades junt al predomini dels blaus caracteritzen la seva obra donant un resultat de moviment i lluminositat des d'un plantejament formal per aconseguir una sensació d'instantània pictòrica. El pintor Tomeu Morey és, sense dubte, una mostra de l'expressivitat de les darreres tendències artístiques de la figuració i de l'empremta de molts creadors del segle XX.
   
 


PEP LLABRÉS ART CONTEMPORANI
AIGAB

C/ Sant Jaume, 17
07012 Palma de Mallorca


Horari:
Dilluns – divendres: 10.30 – 13.30 / 16.30 – 20.30 h
Dissabte: 10.30 – 13.30 h
EOK SEON KIM
«NATURAL-MENTE»
Quan era nen recordo haver construït una gàbia per als conills. Per al seu disseny, només vaig pensar en els aspectes pràctics. Volia que fos espaiosa i que permetés una bona obertura de la porta per poder alimentar els conills. El disseny no el va convèncer del tot el meu pare. Em va aconsellar que intentés pensar també en integrar «estèticament» la gàbia en l'espai, en relació amb els objectes del seu entorn. Amb aquest petit projecte i la intel·ligent observació del meu pare vaig tenir una primera reflexió sobre el concepte de bellesa.
   
 
GERHARDT BRAUN GALLERY

C/ Sant Feliu, 10
07012 Palma de Mallorca


Horari:
Dilluns – divendres: 10.30 – 13.30 / 16.30 – 20.30 h
Dissabte: 10.30 – 13.30 hHRISTINA MILANOVA
«CAÍDA LIBRE»

Dins el camp de la física es coneix com caiguda lliure el moviment d'un cos sota l'acció exclusiva d'un camp gravitatori. Es denomina resistència la força que pateix un cos en moure's a través de l'aire. Al llarg de la història la natura ha estat representada en tots els seus aspectes. Considerada per totes les cultures com a font de saviesa, al servei de la inspiració per a la representació dels esdeveniments més importants de la nostra existència com són el naixement, el creixement i la mort, és a dir, el cicle de la vida. És doncs en aquest cicle vital on Hristina Milanova s'inspira, actualitzant la interpretació de la natura, mitjançant la innovadora combinació dels materials amb les tècniques de fotografia digital, l'escultura i la resina.

PSJM
«Historia natural»
Una exposició a cura de Fernando Gómez de la Cuesta. 24/07/15-30/11/15

ROSALI SCHWEIZER
«Explosive»
Darrers treballs d'escultura cinètica.
11/06/15-30/11/15
   
 


ES BALUARD MUSEU D'ART MODERN I CONTEMPORANI DE PALMA
Espacio Colaborador

Plaça Porta Santa Catalina, 10
07012 Palma
Tel. 971 908 200


Horari:
Dimarts – dissabte: 10 – 20 h
Diumenge: 10 – 15 h


www.esbaluard.org


REPRODUCTIBILITAT 2.0 COL·LECCIÓ MACBA
Aquesta nova entrega de «Reproductibilitat» presenta un període fonamental en l'ús i la consolidació de la imatge en moviment, a través d'una selecció de peces del Museu d'Art Contemporani de Barcelona – MACBA–. Parteix de les proposicions experimentals en determinats autors i destaca obres el denominador comú de les quals és la influència del cinema d'avantguarda, les tecnologies del vídeo i les investigacions espaciotemporals aplicades al paisatge i al cos.

JOAN MOREY
«THE CHARACTERS»
EL CORTE INGLÉS. Av. Jaume III
07012, Palma de Mallorca.
19 de setembre a les 20 h
Del 14 al 20 de setembre de 2015. Instal·lació. Mostrador d'El Corte Inglés ES BALUARD MUSEU D'ART MODERN I CONTEMPORANI DE PALMA
Joan Morey (Sant Llorenç des Cardassar, 1972) presenta el projecte site-specific THE CHARACTERS. El llenguatge i la seva diversitat de funcions és l'eix central d'una acció performàtica que connecta dos llocs a través de l'espai públic: el mostrador d'El Corte Inglés i el Gabinet d'Es Baluard, on romandrà una instal·lació de l'artista fins al gener de 2016.

   
 


CAIXAFORUM PALMA
Espacio Colaborador

Plaça de Weyler, 3
07001 Palma
Tel: 971 178 500 / Fax: 971 722 120

Horari:
Dilluns – dissabte: 10 – 20 h
Diumenges i festius: 11 – 14 h

atencioalvisitantcaixaforumpalma@janbcs.cat
www.laCaixa.es/ObraSocial


BRIAN SOKOL
«THE MOST IMPORTANT THING. RETRATS D'UNA FUGIDA»
L'exposició ens apropa als testimonis de 24 persones que, en el moment de ser fotografiades, acabaven de veure's forçades a fugir de casa seva i a endur-se'n el més important per a elles. Són testimonis que ens conviden a reflexionar sobre què faríem nosaltres si ens trobéssim en la mateixa situació.«EL GRECO. LA MIRADA DE RUSIÑOL»
La mostra pretén destacar la influència ideològica i estètica d'El Greco en Santiago Rusiñol i l'aportació que aquest va fer en el procés de revaloració del pintor cretenc a finals del segle XIX.Concert: Aires de llevant a càrrec de JUAN REYES (guitarra)
Hora: 20.00 h / Entrada lliure
   
 


FUNDACIÓ PALMA ESPAI D'ART
Casal Solleric
Espacio Colaborador

Passeig del Born, 27
07012 Palma
T +34 971 722 092 / F +34 971 718 498


Horari:
dimarts – dissabte: 11 – 14 / 15.30 – 20.30
diumenges i festius: 11 – 14.30


solleric@sf.a-palma.es


PLANTA NOBLE
CHINA 8

«WORKS IN PROGRESS – PALMA DE MALLORCA»
Photography in China 2015 | Fotografia a Xina 2015
Comissari: Walter Smerling
Data d'inauguració: 19 de setembre de 2015
Aquesta extraordinària exposició col·lectiva que inclou obres de disset artistes revela l'explosiva energia de la fotografia xinesa actual, caracteritzada per una vigorosa experimentació compromesa amb l'escena artística internacional.


PATI DEL CASAL SOLLERIC
PRESENTACIÓ DEL MUSEU DEL GAS DE LA FUNDACIÓ GAS NATURAL FENOSA

Data d'inauguració: 19 de setembre de 2015
Institució de referència en l'àmbit del patrimoni industrial, l'energia, el medi ambient i la història del gas i l'electricitat. Amb la voluntat de preservar, conservar i difondre aquest patrimoni disposa d'un ric programa cultural que pretén fer arribar a tots els públics. Properament presentarem a Palma l'exposició "La Bellesa de la màquina. Fotografia industrial de Ramon de Baños (1890-1980)". Pati del Casal Solleric. Data d'inauguració: 19 de setembre de 2015.
  PATI
MARISA ALBANESE.

«DOBLE CEL»
Intervenció escultòrica específica.
Data d'inauguració: 19 de setembre de 2015
Doble cel és una reflexió muda i íntima que es serveix de la imatge de les branques i les arrels d'un doble arbre suspès a l'espai sobre el qual es projecten paraules per construir una bella imatge de natura i cultura.ESPAI BORN
PALOMA NAVARES

«VELADOS, CANTOS DE AMOR Y MUERTE»
Instal·lació específica multimèdia.
Data d'inauguració: 19 de setembre de 2015
Una proposta específicament dissenyada per aquesta prestigiosa creadora, pionera en l'àmbit de la creació multidisciplinària i compromesa amb una reflexió que posa la condició femenina i la construcció de l'imaginari col·lectiu contemporani en el centre del seu debat artístic.BOX 27
PEPO SALAZAR

«EMY PRE-POST END. (AND BLA,BLA,BLA,ZZZZ)»
Instal·lació específica
Comissari: Tolo Cañellas BOX 27.
Data d'inauguració: 13 d'agost de 2015
 
 


FUNDACIÓ PALMA ESPAI D'ART
SES VOLTES
Espacio Colaborador

Passeig Dalt Murada s/n 07001 Palma de Mallorca
T. +34 971 728 739


Horari:
dimarts – divendres: 16 – 21
diumenges: 11 – 21


cacsesvoltes@gmail.com

«CASTAWAY, Mediterranean Street Art»
Comissariat per Frank-Picazo
Per la Nit de l'Art d'enguany el CAC Ses Voltes tendrà en residència el col·lectiu "CASTAWAY, Mediterranean StreetArt" que, juntament amb artistes urbans locals desenvoluparan un treball en comú que estarà obert al públic i que a més es podrà debatre en una taula rodona també oberta. El col·lectiu "CASTAWAY, Mediterranean StreetArt" està integrat per diferents artistes que treballen el disseny, la il·lustració, la pintura, la escultura i la interactuació amb els espais, tenint com a principi el treball transversal a l'espai públic. Projecte comisariat per Frank-Picazo. Artistes confirmats: Deih, Dulk, Vinz, Feel Free, Joan Aguiló, Xemayo, Dyox, Nena Wapa, Barbiturikills, Flug, Omega, Hope, Xolaka, Xelon, Napol, TMX, Xemayo, Demia Concept, Disneylexia Neuronal, Hombre Lopez i Toni Espinar. Dates de producció: del 15 al 18 de setembre. Data i horari de la taula rodona per determinar.

   
 


CENTRE CULTURAL DE LA MISERICÒRDIA.
CONSELL DE MALLORCA
Espacio Colaborador

Plaça Hospital, 4
07012 Palma de Mallorca
T:+34 971 219 548 - 971 219 658

Horari:
Dimarts – divendres: 11 – 14 / 17.30 – 20.30
Dissabte: 11 – 14

gpons@conselldemallorca.net
cromaguera@conselldemallorca.net


NOVES PRESÈNCIES 2015

Exposició organitzada amb l'AIGAB
en el marc del projecte NOVES PRESÈNCIES


«ART FORANA»
Exposició organitzada amb l'AIGAB


FRANCESCA CIFRE
GALERIA DIONÍS BENNÀSSAR

VERÓNICA LORENZO
CENTRE CULTURAL D'ANDRATX

GUILLEM VICENS LLANERAS
GALERIA MATISOS

GABRIEL PEREIRO
GALERIA VANRELL

NATXA POMAR
GALERIA FRAN REUS

MARTA PUJADES
ESPAI D'ART B2
   
 


COLEGIO OFICIAL DE ARQUITECTOS DE LAS ISLAS BALEARES
Espacio Colaborador

Portella, 14
07001 Palma de Mallorca
T. 971 228 658

Horari visita: 24 hores (espai obert fins a l'11 d'octubre de 2015, Setmana de l'Arquitectura)

cultura@coaib.es
www.coaib.es«PARTICIPACIÓ DEL COAIB EN LA NIT DE L'ART 2015»

El Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears participa per tercer any consecutiu en la Nit de l'Art, mitjançant una exposició d'obres arquitectòniques recents, en aquest cas, els finalistes i guanyadors dels Premis d'Arquitectura de Mallorca 2011-2012-2013, amb l'objectiu d'apropar-se a la societat i posar en valor l'arquitectura com a manifestació artística.
   
 


FUNDACIÓ PILAR I JOAN MIRÓ A MALLORCA
Espacio Colaborador

Saridakis, 29 07015 Palma de Mallorca
T +34 971 70 14 20


Horari:
Dimarts a dissabte: 10 – 19 h
Diumenge i festius: 10 – 15 h«PLANOS DE FUGA»
Workshop + exposició de projectes dirigits per Santiago
Morilla a cura de Fernando Gómez de la Cuesta
Inauguració 19 de setembre a les 12 h 15, 16, 17 i 18 de setembre.

Un taller i una exposició dirigits per Santiago Morilla amb la col·laboració curatorial de Fernando Gómez de la Cuesta i la participació de Marga Adrover, Blanca Alonso, Carolina Amigó, Sandra Christiansen, Colectivo Amorfo, Carlos Danús, Tomeu Estelrich, Neus_FaFa, Victoria García Masdeu, María Rosa Gnidica Bozzini, Vivian Hernández, Carmen Hurtado Pérez, Belén Iniesta, Carlos Lozano, David Martín, Javier Mazuelas, Eva Nadal, Ainoa Peressini, Beatriz Polo, Mercedes Melero, Catalina Ramis, Mar Ripoll, Fabián Schalekamp, Maria Simón Masip, Cruz Ugarte i Maria Uribe.
15, 16, 17 i 18 de setembre. Workshop d'iniciació a les intervencions artístiques sitespecific en stop-motion i timelapse, i muntatge de l'exposició 19 i 20 de setembre. Exposició "Planos de fuga" Places exhaurides.

Cada artista o col·lectiu serà responsable tècnicament i creativament de la realització d'una petita peça videogràfica, acompanyada de documentació fotogràfica, que es farà en els espais de la Fundació Pilar i Joan Miró jugant amb les variacions lumíniques, les interaccions d'agents casuals o controlats per l'artista, el moviment de la càmera i les possibilitats narratives de la manipulació del paisatge.

   
 


LA LONJA
Espacio Colaborador

Plaça de la Llotja, 5. 07012 Palma de Mallorca


Horari (dilluns tancat):
Juliol, agost i setembre: 18 – 24 h
Octubre, novembre i desembre: 10 – 14 / 17 – 20 hREBECCA HORN.
«GLOWING CORE»
Amb el títol Cor en brases, la reconeguda artista alemanya Rebecca Horn mostra una obra site specific que convida a meditar sobre la tranquil·litat, la inspiració i la llum que ofereix Mallorca, un lloc al qual l'artista viatja sovint. Es tracta d'un conjunt escultòric dedicat a Ramon Llull, integrat per una obra central, una escultura de llum de 18 m d'alçària i 16 escultures que l'envolten.

La instal·lació està composta per materials ben diferents: peces electròniques, miralls, acer, llum, figueres de moro i so, a través dels quals es cristal·litza el missatge i la relació entre el temps i l'espai que té l'artista. Les figueres de moro caracteritzen la presència de l'illa, i la música de Hayden Chisholm reflecteix els moviments de les escultures.
   
 
TAULES RODONES
L'Associació de Galeristes Art Palma programa dues taules rodones incloses en les activitats de celebració de la Nit de l'Art 2015:

«COL·LECCIONISME A LA NOSTRA COMUNITAT»
Quatre professionals del sector debatran sobre diverses qüestions relacionades amb el desenvolupament del col·leccionisme en el marc autonòmic. Entre d'altres temes, s'analitzarà la situació actual local, s'exposaran estratègies per al seu foment i mesures per afavorir l'adquisició d'obres d'art.

Dijous 17 de setembre de 2015 a les 19.00 h al Centre Cultural Contemporani Pelaires (C. Can Verí, 3. 07001 Palma).«PROMESES I MENTIDES. QUATRE ANYS PER FER POLÍTICA CULTURAL»
La taula rodona comptarà amb quatre convidats, que seran els representants de les màximes autoritats institucionals (autonòmica, insular i local) en matèria de cultura, més el nou director de l'Institut d'Estudis Baleàrics, i un moderador. Es debatrà sobre les polítiques culturals a seguir en la present legislatura.


Dijous 22 d'octubre de 2015 a les 19.00 h al CaixaForum Palma (Plaça de Weyler, 3. 07001 Palma).

Coordinació: Magda Albis i Pilar Rubí
 
PROJECCIÓ
Documental sobre l'obra de Joan Miró "Els rastres fosforescents dels caragols". Una producció de La Perifèrica dirigida per Cesc Mulet.

La projecció es durà a terme el dijous 17 de setembre a les 23.30 hores al Pesquero presentada per l'escriptor Biel Mesquida.

ITINERARIS GUIATS

Apropa't a l'Art Contemporani. Amb INTROART pots recórrer les galeries de Palma acompanyat/da d'una especialista que t'introduirà en les diferents propostes que els espais expositius presenten amb motiu d'aquesta nova edició de la Nit de l'Art.
No t'ho perdis!!!
Des del dia 18 de setembre fins el 17 d'octubre, de dimarts a dissabte Horaris: de dimarts a divendres de 10.00 a 11.30 h, divendres de 18.00 a 19.30 h i dissabte de 12.00 a 13.30 h.

Fes la teva reserva a www.introart.es o telefonant al 608 019880.
Contacte: Montserrat Torras Planas.

 
 


ORGANITZAHI COL·LABOREN


 
 
 
 
LA NIT DE L'ART    
Facebook
PROJECTES RELACIONATS
Art Palma Brunch
www.artpalmabrunch.com

PalmaPhoto
www.palmaphoto.es
ORGANITZA
Art Palma Contemporani
www.artpalmacontemporani.com

AIGAB
www.aigab.info
HOSTING
Amb la col · laboració especial:
Open Source Systems Engineering
WEB PRODUÏT PER
Cultural Strategy Partnership SL
 
Made with   in Palma de Mallorca